info@koops-auto.nl Vestigingen Werkplaatsafspraak

Accu vervangen

accu onderhoud video voorbeeld

Accu controleren en vervangen

Functie accu

De accu levert stroom, waardoor de motor kan starten. Ook zorgt de accu ervoor dat de elektrische functies van uw auto het doen. Zoals de airco, elektrische ramen, radio en ruitenwissers.

Waarom accu vervangen

Een accu heeft geen eeuwig leven. Gemiddeld doet u 4 jaar met een accu. Hitte en kou verminderen de startcapaciteit. Het steeds ontladen en opladen zorgt voor slijtage. Rijdt u alleen kleine stukjes, dan slijt de accu nog sneller. Tot de accu niet meer kan opladen of de startcapaciteit te laag is.

Accucontrole

Het is een fabeltje dat accu’s alleen defect raken in de winter. Filerijden, in de warmte en met airco aan, is voor een accu ook geen pretje. Daarom is het verstandig om in najaar én voorjaar de accu te laten controleren. De specialisten van Koops Auto doen dit graag voor u.

Wanneer accu vervangen

Het komt eigenlijk nooit voor dat een accu er opeens mee stopt. Vaak zijn er al genoeg signalen geweest. De startmotor draait bijvoorbeeld langer dan nodig is voor de motor aanslaat. De verlichting wordt zwakker zodra u de motor uitzet. Soms klinkt een klikkend geluid uit het zekeringenkastje. Laat uw accu voor de zekerheid regelmatig controleren. En maak tijdig een afspraak met Koops Auto voor vervanging.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste accu?
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!

Uw naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wanneer schikt het u?

Zoek direct de juiste accu op model